NKT Photonics A/S


Az NKT Photonics az egyik vezető forgalmazója a nagy teljesítményű szállézereknek, száloptikás érzékelő rendszereknek és speciális optikai szálaknak. A legfőbb piacuk a képalkotási, érzékelési és anyag feldolgozási területek. A termékek között megtalálhatóak ultragyors lézerek, szuperkontinuum fehér lézerek, alacsony zajú szállézerek, hőmérséklet érzékelő rendszerek és speciális szálak. Az NKT Photonics központja Dániában van, de világszerte rendelkeznek kereskedelmi és szerviz lokációkkal.

Vannak lézereik telepítve az űrben és tengerek mélyén, a termékek jól működnek tisztatéri körülmények között és olajfúró tornyokon is. A világ legnagyobb lézeres projektjeit támogatják, valamint sok száz kutatói mikroszkóp fényforrását adják világszerte.

Kiemelt termék: Supercontinuum White Light Lasers (Szuperkontinuum fehér lézerek)

A SuperK széria piacvezető az ún. turn-key fehér lézerek között, széles körben használják biológiai képalkotásra, félvezetők vizsgálatára, ipari metrológiára és egyéb tudományos kutatásokra.

Szuperkontinuum szűrők:

SuperK VARIA: Ez az egység egy költséghatékony és rugalmas alternatívája egy monokromátornak, mely könnyedén alakítja át a szuperkontinuum lézert egy erőteljes egy hullámhosszú lézerré 440 nm hangolási tartománnyal és változtatható sávszélességgel. A központi hullámhossz 400 és 840 nm között tetszőlegesen állítható, a sávszélesség pedig 10 és 100 nm között, ami a SuperK VARIA-t a piacon elérhető legrugalmasabb szűrőrendszerré teszi.

SuperK SELECT: Ez a kiegészítő egy multi-hullámhossz szűrő, mely akuszto-optikai hangolható szűrő technológián alapszik (AOTF - Acousto-Optic Tunable Filter technology). Az ún. AOTF-ek egy oktávnyi optikai frekvencián hangolhatóak és a SuperK SELECT-ben két AOTF van integrálva a szélesebb spektrális tartomány lefedése érdekében. Egyszerre akár nyolc különböző hullámhosszt is kiválaszthatunk, melyeknek a teljesítménye külön-külön szabályozható a vezérlő szoftver segítségével.


Főbb termékek:
- Szuperkontinuum fehér lézerek
- Egyfrekvenciás szállézerek
- Ipari ultragyors lézerek
- Szuperkontinuum szűrők és tartozékok
- Speciális optikai szálak

 

 

www.nktphotonics.com